NAMM 2024: Danelectro Red Hot Longhorn Bass

Een toffe, nieuwe variatie

Merknieuws 29-01-2024 16:30

This bass is what? Red hot! Door Victoria de Angelis van Maneskin is de Longhorn weer razend populair. We dachten heel even met een signature te maken te hebben, maar nee. Het is gewoon een toffe, nieuwe variatie.

Ooit had je bij de Danelectro Longhorn vooral een associatie met Frank Kraaijeveld, Rinus Gerritsen, Jack Bruce, John Entwistle, Garry Tallent en Tom Petty. Nu is het Victoria waardoor ze met containers tegelijk over de toonbank gaan. De bassist van Maneskin is vaak met een normale copperburst-versie te zien, maar ook met een donkerrode met een zwarte ster. Toen we van een afstand een rode Longhorn zagen, dachten we even: Zou Victoria geëerd zijn met een signature-model? Maar nee.



De nieuwe is wel rood, maar heeft geen ster, en lijkt in veel op de normale Longhorn. De bas is shortscale, het heeft 24 frets, de bekende brug met houten zadel en een kleine holle body. Deze keer  -  al la de oude Corals - met f-gat. Wat ook anders is, is de Strat-achtige driestandenschakelaar voor elementkeuze. En dat zijn natuurlijk lipsticks. We kunnen niet goed zien of deze bas dubbele knoppen heeft (de normale Longhorn heeft een tweemaal een gestapelde voluume- en toonknop), maar we gokken dit keer op alleen volume en toon.

De bas is nog niet op de Danelectro website te zien.

zoeken
zoeken