De nieuwe Musicmaker is uit!

Met Ruben Block, Banji, Pablo van de Poel, Ciao Lucifer, geartests, een studiorepo en veel, veel meer.

Muzieknieuws 13-10-2022 10:21

Musicmaker 491 is uit en deze staat weer vol tests, interviews, nieuws, recensies evenementen en achtergrondverhalen door en voor muzikanten. We gingen naar Durbuy om een prachtige studio te checken, we interviewden onder meer Banji, Ruben Block (Triggerfinger), Ciao Lucifer, Pablo van de Poel en Dawn Brothers over hun nieuwe albums en we selecteerden drie Poprondebands.

Musicmaker 491 is te verkrijgen via de betere boekhandels. Wil je een abonnement of een item los bestellen - zonder verzendkosten? Check dan Muziekmagazines.nl, waar je ook info vindt over onze zusterbladen Interface, Slagwerkkrant, De Bassist en Gitarist.

Deze editie van Musicmaker is weer verplichte kost voor iedereen die muziek maakt. Zo testen we pedalen van Fender, voorversterkers voor gitaar en bas van Ashdown, een ware kameleon van Ibanez, een goudeerlijke bassdrummic van DPA, de Korg Volca FM2, een Sheeran-gitaar van Lowden en de Boss Space Echo R-202. Daarnaast is er natuurlijk veel productnieuws voor stage en studio.



Ruben Block is aan het woord over zijn experimentele soloalbum, dat hij in LA en België opnam met Mitchell Froom. Hij vertelt over het opnameproces, een 'sampler for dummies' en een stel bijzondere gitaren.

Ondanks dat hun debuutalbum tegelijk met deze Musicmaker verschijnt, heeft Banji al een flinke CV opgebouwd. Het geheim van hun succes? Je leest het in Musicmaker.

Dawn Brothers ken je vast wel. Pablo van DeWollff zeker. Samen namen ze een album op die klinkt alsof het in de jaren zestig op STAX is verschenen. Heerlijk! Ook deze twee bands zijn aan het woord over het opnameproces.



Hoe krijg je je album gerecenseerd in Musicmaker, OOR, Heaven of Lust For Life? Onze redactie vertelt je een en ander over het produtieproces van het blad - ja je bent echt te laat als je ons nu je album stuurt dat in september is uitgekomen - en er is iets over broccoli-usb's. Dit alles is trouwens in het kader van onze samenwerking met muzikantenconferentie No Man's Land.

Wil je er met je band even uit en opnemen zonder dagelijkse sleur van belastingbrieven, mails van je werkgever en je Netflix-verslaving? Boek gewoon een weekje in Durbuy Music in de Ardennen. Wij deden het en kwamen uitgerust en met muziek terug.



Maakt Ciao Lucifer simpele, dansbare popliedjes of zit er meer achter? We zochten het voor je uit, terwijl VanWyck ons vertelt welke vijf albums van grote invloed waren op haar muzikale loopbaan. We nemen weer drie Popronde-acts onder de loep, we blikken vooruit op No Man's Land en de Amsterdam Guitar Heaven en je vindt weer pagina's vol recensies van Nederlandse en Vlaamse artiesten.

Ten slotte spreken we nog een zangeres die door het leven ging als Caro Emerald, maar nu een nieuw leven tegemoet gaat met The Jordan: Caroline van der Leeuw. Dat hele item lees je trouwens ook via deze link.






zoeken
zoeken