download (1)

Nemesea zoekt vocalist

Nieuwe stem moet nieuwe fase inluiden

Muzieknieuws 19-10-2016 16:38

Van de Groningse rockband Nemesea verscheen eerder dit jaar het goed ontvangen album Uprise, maar enkele maanden later vertrok zangeres Manda Ophuis. De band, opgericht door gitarist/songwriter Hendrik Jan de Jong en bassist Sonny Onderwater, is vastberaden door te gaan en zoekt een nieuwe vocalist.

In Musicmaker 435 publiceerden we een artikel over Nemesea en het opnameproces van diens album Uprise. Intussen is er veel gebeurd. Zo vertrok zangeres Manda Ophuis, al jarenlang het boegbeeld en de stem van de alternatieve rockgroep.

 

Dat Nemesea geen metal/gothic rockband meer is, maar een meer mainstream geluid heeft aangenomen, is inmiddels bekend. De band is dan ook niet op zoek naar een vergelijkbare stem als die van Manda. 'Er worden zeer goede stappen gezet richting een breder muzikaal vlak, maar ook op zakelijk gebied hebben we heel wat te bieden', aldus Hendrik Jan.

Nemesea staat open voor zangers en zangeressen. De vocalist moet een unieke, persoonlijke stem hebben met een bijpassende podiumpresentatie, het Engels perfect beheersen en vanaf 2017/2018 in staat zijn om veel te touren.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via management@nemesea.com. Vergeet daarbij niet je leeftijd, woonplaats, muzikale CV en andere relevante informatie te vermelden, evenals een mp3/opname en een duidelijke recente foto mee te sturen.


Producer Guido Aalbers, die Uprise opnam en mixte, is een aardige en bekwame peer, maar zingen is niet zijn forté, daarom zoekt Nemesea toch liever even verder

Het hele artikel over het opnameproces van Uprise nalezen? Klik op de hoofdafbeelding van dit artikel om een pdf-bestand te openen.

Fotografie: Bullet-Ray

zoeken
zoeken