Klassifest in Paradiso

Een klassiek concert in een poptempel? En ze hebben ook bier?!

Muzieknieuws 31-01-2017 15:06

Paradiso heeft op 25 maart een interessante avond in de agenda staan. Alle zalen van Paradiso staan dan in het teken van klassieke muziek. Onder de naam Klassifest presenteert het Amsterdamse poppodium behapbare stukken, die voor zowel de liefhebber van klassiek als voor de puber die onbekend is met het genre, interessant zijn.

De stukken, die worden uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Blazers Ensemble, Amsterdam Sinfonietta, Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet , Kobra Ensemble en koperkwintet Pelgrim Brass, duren maximaal dertig minuten.

Voor degene die nog nooit in contact is geweest met klassieke muziek of gewoonweg bang is voor concertzalen en stropdassen heeft Paradiso het volgende geregeld : ‘Er zijn geen stoelen en geen regels, de bar blijft open en als je even wat anders wilt horen, loop je gewoon naar een andere zaal. Je hoeft geen kennis te hebben van klassieke muziek. Als je ter plekke meer wilt weten over de muziek, de uitvoering en de musici kun je terecht bij de Klassifest-muziekgidsen.’ De opzet en de atmosfeer is dus hetzelfde als bij een popconcert, maar dan met Bach, Maler, Satie en vele andere grote koppen uit de klassieke wereld in de hoofdrol.

Tickets zijn verkrijgbaar op desitevan Paradiso. Voor 17,50 euro kan je een avondje gek doen op de muziek van je favoriete klassieke componist.

zoeken
zoeken