Herman Brood Experience in Zwolle

Ervaar het leven van Brood

Muzieknieuws 13-04-2017 11:24

Het is alweer meer dan 15 jaar geleden dat Herman Brood het tijdelijke voor het eeuwige verruilde. In Zwolle is vanaf 14 april de Herman Brood Experience geopend. In een oud pand in Broods geboorteplaats kun je je verbazen over een grote verzameling persoonlijke spullen van Nederlands 'nationale knuffeljunk en rock & roller'.

 

Spuitnaalden 
De Herman Brood Experience richt zich minder op Broods muziek en meer op zijn persoonlijke leven en schilderkunst. Maar bij Herman Brood waren leven en werk zo verweven, dat dat (haast) net zo interessant is. Er zijn nooit eerder vertoonde foto’s, door Brood beschilderde gitaren, kleding, schilderijen en zelfs spuitnaalden.

Volgens initiatiefnemer en oude vriend Ivo de Lange, hoort dat erbij. ‘Hij is uiteindelijk kapot gegaan aan de drugs en drank, dus ook dat deel van zijn leven willen we tonen.’

Ervaring
De Lange benadrukt dat het in de Herman Brood Experience om de ervaring gaat. ‘Je kunt echt zien en beleven hoe Herman Brood was.’ Er is een ruimte waar je films over hem kunt zient en waar je naar zijn muziek kunt luisteren. Op termijn is het ook de bedoeling om er schilderworkshops te organiseren en speciale programma’s op te zetten voor kinderen en scholieren. Natuurlijk is er ook een winkel waar je zeefdrukken, muziek, documentaires en boeken over Herman Brood kunt kopen.

De Herman Brood Experience is geopend vanaf vrijdag 14 april 2017 en zit aan de Blijmarkt 21 in Zwolle, tegenover museum De Fundatie. De toegang is gratis.
www.hermanbroodexperience.nl

zoeken
zoeken