aanmelden
Amsterdamse Popprijs 2017
Inschrijvingen gestart!
Muzieknieuws 29-05-2017 20:36
Ambitieuze Amsterdamse bands en acts kunnen zich weer opgeven voor de Amsterdamse Popprijs. De winnaar van deze jaarlijkse motiverende muziekmarathon krijgt onder meer een fotoshoot, studiotijd en een waardecheque voor muziekinstrumenten.

Succesvolle acts als Radio Eliza, Sarah-Jane, The Silverfaces, The Great Communicators, Mister And Mississippi en Yori Swart wonnen ooit de Amsterdamse Popprijs. Als je ook in dat rijtje wil worden opgenomen - en dat wil je - dan kun je je tussen nu en 1 augustus opgeven om deel te nemen aan de Amsterdamse Popprijs 2017.

Uit alle inzendingen worden dertig acts gekozen. Als je daarbij hoort, mag je je eerst door een van de vijf voorrondes heen knokken die in september plaatsvinden. De winnaars van die vijf voorrondes gaan automatisch door naar de halve finales, die in het prachtige Paradiso in Amsterdam zullen plaatsvinden.

Voor die halve finales worden ook nog zeven wildcards uitgedeeld. Uiteindelijk doen dus twaalf bands mee. De helft stroom door naar de grande finale. Die is op 9 december in de Melkweg in Amsterdam. Ook al win je niet, je kunt mooi wel een paar gave speelplekken op je cv zetten!


Mister And Mississippi, winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2011

De winnende band gaat naar huis met een mooi prijzenpakket, dat onder andere bestaat uit een fotoshoot, een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd, digitale distributie, coaching en diverse optredens.

Je kan je inschrijven via de website van de organisatie, die in handen is van GRAP Amsterdam.