aanmelden
Terugblik Musicplaza in Keymusic
Geslaagde optredens op Musicmaker Stage
Muzieknieuws 09-06-2017 15:05
Zaterdag 3 juni stond Keymusic in Rotterdam in het teken van Musicplaza. Behalve dat je je daar kon vergrijpen aan de nieuwste gear die een legertje importeurs meebracht, waren er de hele dag optredens op Musicmaker Stage.

Musicplaza is zo langzamerhand een begrip aan het worden voor wie in de enorme Keymusic-winkel in Rotterdam in een relaxte sfeer gear wil uitproberen en daarbij alle ins en outs uit eerste hand wil horen van de importeurs. Die weten immers het naadje van de kous van alles wat er aangeboden wordt. Merken als Gibson, Ibanez, Fender, Taylor, Pioneer, Roland, Korg, Arturia, Lewitt, Ableton, Numark en Martin waren aanwezig. Op de Sound & Light Stage trad de spetterende tienkoppige soulband Too Hip For The Room op en op de Guitar Stage kon je verschillende demonstraties meemaken.

Musicmaker Stage
De artiesten die deze zaterdag op Musicmaker Stage stonden, vervulden ons met trots. Het spits werd afgebeten door producer/drummer Robert Biesewig (o.a. Fresku, Bo Saris) en producer/toetsenist Mark Pattiapon (o.a. Brace, Ali B, Sandra van Nieuwland) met een clinic over muziekmaken in dienst van ‘het liedje’. Daarna was het de beurt aan zangeres en podiumdiva Shirma Rouse (ex-The Voice), die net zo soepel als innemend en gezegend met een dijk van een stem het publiek inpakte.

Diona Fox & Her Ragdolls (met De Bassist-collega Remus Aussen op bas) stonden al eerder op Musicmaker Stage en lieten nu ook weer zien hoe ze hun old school swing en jazzy soul (van Django Reinhardt tot Amy Winehouse volgens henzelf) volledig onder controle hebben. 

Misschien wel het hoogtepunt van de middag was het optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Chris Ayer. Hij had er net een drieweekse tour door Europa opzitten en vond vlak voor zijn tourafsluiter op Pinkpop de tijd Musicmaker Stage aan te doen. Zijn to-the-point-benadering waarbij de song altijd centraal staat, bleek van grote klasse. Afsluiter Joris Lutz, die in zijn dagelijks leven voornamelijk druk is met kinderboeken maken, acteren en bassen in Gruppo Sportivo, had met zijn eigen band een ontspannen sfeer om de dag mee af te sluiten.

Volgend jaar wordt er ongetwijfeld weer een Musicplaza georganiseerd. En op Musicmaker Stage in Keymusic spelen regelmatig bands en solo-artiesten. Hou daarvoor onze social media en deze website in de gaten!