aanmelden
St. Maane wint Sena Grote Prijs van Rotterdam
Prijzen: studiotijd, optreden, cheque en prijzengeld
Muzieknieuws 31-08-2017 15:10
St. Maane heeft de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 categorie Singer/Songwriter gewonnen. St. Maane won unaniem de juryprijs, Joost Wander sleepte de publieksprijs in de wacht.

St. Maane maakt nu-folk geïnspireerd door Laura Marling, José Gonzalez en Joni Mitchell. Haar liedjes bestaan uit melodische gitaarlijnen en een intieme stem. Met haar overwinning haalde St. Maane heeft onder andere € 1.000,- prijzengeld, een cheque t.w.v. € 250 ,- van Keymusic, een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2018 en een dag studiotijd bij RockTown Studio’s in de wacht gesleept.

In samenwerking met Music Matters maken de jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam ook nog eens kans op het winnen van een geldprijs van € 10.000,- en een coachingstraject. St. Maane is door haar winst de tweede genomineerde voor een Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte, die in december dit jaar worden uitgereikt. De eerste genomineerde, St. Solaire, won op 20 mei de finale in de categorie Bands. Zaterdag 7 oktober zijn de finales van de andere twee categorieën Hiphop en Electronics in BIRD, Rotterdam.