aanmelden
The Kyteman Family: uniek fotoboek over Kyteman
10 jaar Colin Benders en co. in beeld gevangen
Muzieknieuws 18-09-2017 17:53
Foto’s van optredens in binnen- en buitenland, backstagebeelden en andere vastgelegde fragmenten: op 22 september 2017 verschijnt het fotoboek The Kyteman Family. Het geeft een uniek beeld van tien jaar lang Kyteman, oftewel de Utrechtse hiphop-/jazzmuzikant Colin Benders en zijn muzikale familie.

Al zo’n tien jaar gaat de Nederlandse muzikant Colin Benders door het leven als Kyteman. Met zijn act The Kyteman Orchestra, die een opvallende mix van hiphop en jazz speelt, wordt hij in 2009 in één klap populair. Hoewel hij de laatste jaren bewust wat meer op de achtergrond blijft, is Benders, zelf trompettist, onder meer actief geweest op verschillende grote podia en festivals, waaronder Lowlands en North Sea Jazz.


De Kyteman-klassieker Sorry

Tijdens het afgelopen decennium volgde fotograaf Gabriel Eisenmeier de muzikant op de voet. Gabriel heeft zijn beste 139 foto’s verzameld en gebundeld in het boek The Kyteman Family. De foto’s van Eisenmeier laten de fraaiste showmomenten zien, maar je kijkt ook mee naar momenten en plekken die voor ons muzikanten zo herkenbaar zijn (maar vaak voor fans verborgen blijven).


Even uitblazen op de bank (of is het inblazen?)

Het boek, inclusief cd met live audio-opnames, kost € 39,99 en is vanaf vrijdag 22 september 2017 verkrijgbaar bij verschillende boekhandels, platenzaken of te bestellen via Thekytemanfamlily.nl.

Fotografie: Gabriel Eisenmeier