Boeklancering Dutch Mountains

Boek over totstandkoming vaderlandse popmuziek

Muzieknieuws 27-09-2017 18:05

Lekker en leerzaam leesvoer voor muzikanten! Op 29 september 2017 is de lancering van het boek Dutch Mountains in Studio 1 van de Wisseloord Studio’s. De verhalenbundel biedt inzicht in de geschiedenis van de Nederlandse platenindustrie. Doe er als muzikant je voordeel mee!

In het boek Dutch Mountains, van auteur Peter Voskuil, lees je vooral veel verhalen over de opkomst van de Nederlandse popmuziek. Auteurs en geïnterviewden leggen onder meer uit hoe een platenmaatschappij vroeger werkte en wie de pioniers in de Nederpop zijn en waren. Peter deed vijf jaar lang research, waarbij hij toegang kreeg tot verschillende archieven.

Dutch Mountains bevat daarnaast honderden foto’s en reproducties van originele memo’s uit archieven en privé-albums, waaronder nooit eerder vertoond materiaal. Zo is er een zogenoemde 'eregalerij der Nederpop': foto’s van de hoofdpersonen die betrokken waren bij baanbrekende studio-opnamen. Op 29 september 2017 reikt Gerard Ekdom het eerste exemplaar uit aan Rob de Nijs in Studio 1 van de Wisseloord Studio’s.

zoeken
zoeken