30 jaar oefenruimte SPOD

Delfts begrip viert jubileum met open dag

Muzieknieuws 02-10-2017 20:08

Niet alleen Musicmaker viert dit jaar een jubileum (veertig jaar!). Ook het Delftse SPOD heeft een verjaardag: het muziekcentrum met repetitieruimtes bestaat dertig jaar! Daarom organiseren de beheerders een open dag op zaterdag 7 oktober 2017.

SPOD, oftewel Stichting Popoefenruimten Delft, is een begrip in de Delftse muzikantenwereld. Verschillende bands hebben daar hun roots liggen, zoals hardrockgroep Vanderbuyst en Balkan beats-band Mala Vita. SPOD telt zes oefenruimtes waar alle soorten bands en (solo-)muzikanten terecht kunnen. Hoe hard je je muziek ook het liefste hebt: in SPOD heb je van elkaar geen last. De oefenruimtes zijn zodanig geïsoleerd dat je gerust je volume op 10 kunt zetten (of 11 als je Spinal Tap heet).

De vier beheerders van de stichting vonden het dit jaar wel tijd voor een feestje. Daarom organiseren zij op 7 oktober 2017 een open dag. Muzikanten en andere geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen en andere bands aan de slag te zien in de oefenruimtes. En mocht je de behoefte hebben dan mag je ook je eigen kunsten vertonen op je favoriete instrument.

's Avonds wordt de tweede editie van JamFest georganiseerd, wat betekent dat je een rondje kunt jammen met andere muzikanten. De deuren van SPOD zijn vanaf 10:00 uur open. Meer informatie vind je op de site.

zoeken
zoeken