aanmelden
De meest geoefende nummers op Chordify
Dua Lipa en Pink Floyd favoriet
Muzieknieuws 09-10-2017 16:37
De automatische akkoordengenerator Chordify, waarmee iedere muzikant gemakkelijk thuis zijn favoriete liedjes kan oefenen, heeft uitgezocht welke nummers onlangs wereldwijd het meest zijn geoefend. Voor Europa zijn dat Wish You Were Here van Pink Floyd en New Rules van popzangeres Dua Lipa.

Chordify is een online muziekplatform dat muziek van onder andere YouTube en SoundCloud omzet in akkoordenschema’s. Op die manier kun je gemakkelijk meespelen met een nummer, zodat je het na wat oefenen in de vingers krijgt. Handig als je in een coverband zit of wat sing-a-longs wil instuderen voor de naderende feestdagen. Niets zo gezellig als met de familie bij de openhaard zitten en wat liedjes te zingen!

Van zowat elk bestaand nummer heeft Chordify de akkoorden. Hoewel niet altijd geheel accuraat of compleet, is het oefenplatform wel erg handig om de basis van vele liedjes snel in de vingers te krijgen en voor beginnende gitaristen of toetsenisten is het handige manier om akkoorden te leren (herkennen). Tip van onze kant: word niet lui en probeer het ook eens op je gehoor, want daar leer je minstens zo veel van!

De online-akkoordenmachine heeft nu uitgezocht welke nummers de gebruikers het meest oefende in de maand september van 2017. Daar kwam een top-5 uit per continent. In Europa staat Dua Lipa's New Rules op nummer één, gevolgd door het nog altijd wonderschone Wish You Were Here van Pink Floyd. In Oceanië is High & Dry van Radiohead favoriet en in Noord-Amerika doet Daniel Caesars Best Part het erg goed. De volledige lijst vind je op de site. Weet je meteen met welke covers je op dit moment over de hele wereld goed kunt scoren!