aanmelden
The Dubbeez tekenen bij Tuff Gong World Wide
Nederlandse reggaesensatie brengt debuutalbum uit bij label Bob Marley
Muzieknieuws 30-10-2017 09:50
Olivia Davina (derde van links op de bovenstaande foto) is een 'oude' bekende van De Bassist. De jonge bassiste ging mee met de busreis naar Warwick, ze was het onderwerp bij De Soundcheck en natuurlijk brachten we het nieuws dat haar band The Dubbeez winnaar werden van The World Reggae Contest. Nu is er nog meer mooi nieuws

Je debuutalbum opnemen in Bob Marley's Tuff Gong Studio in Kingston, Jamaica. Het is een droom die uitkwam voor de Amsterdams/Almeerse reggaeband The Dubbeez. Op 26 januari presenteren zij het debuutalbum Peace, Love & Dub, dat verschijnt via V2 Records. Bijzonder is dat het uitkomt bij het reggaelabel Tuff Gong World Wide, waar onder meer artiesten als Ziggy Marley, Shaggy en Jimmy Cliff getekend zijn. Peace, Love & Dub, met daarop ook de single Feelings, is vanaf nu beschikbaar als pre-save op Spotify.

De jonge Amsterdams/Almeerse dubreggaeformatie The Dubbeez is het bewijs dat goede reggae tijdloos is. Met een stevige ritmesectie, heldere sound en een zak vol aanstekelijke songs geven ze de klassiek gestroomlijnde composities een eigentijdse touch en feel. Als winnaar van de World Reggae Contest in Polen in 2016 vloog de band naar Kingston, Jamaica, om hier samen met producers Stephen Stewart en Sam Clayton een prachtig debuutalbum op te nemen in de Anchor en Tuff Gong studio's.

Na het afronden van de studio-opnamen keerde de band terug naar Nederland om zich te focussen op een Europese tournee. Zo was de band onder meer te zien op prestigieuze festivals als Reggae Geel in België en Noorderslag in Groningen. De registratie van het optreden op Ostróda Reggae Festival in Polen werd ruim anderhalf miljoen keer bekeken en creerde een buzz nog voordat er überhaupt een single of album uitgebracht was.

In augustus van dit jaar brachten The Dubbeez de eerste single van het album uit, getiteld Feelings. De single en bijbehorende videoclip werden gelanceerd via het internationale reggae platform Reggae Ville en werd binnen no time meer dan 50.000 keer bekeken. Op 26 januari verschijnt het debuutalbum Peace, Love & Dub via V2 Records / Tuff Gong World Wide. Dit najaar trekken The Dubbeez met hun clubtour langs diverse clubs in Nederland. De clubtour start komende donderdag 2 november in Podium Victorie in Alkmaar en eindigt op 17 maart in Simplon Groningen.
Facebook The Dubbeez