Fans4Music genomineerd voor BMMT 2018 Awards

Community-site voor muzikanten en bands

Muzieknieuws 15-01-2018 19:02

Fans4Music is een online-platform die muzikanten en bands tools biedt om het gesprek met fans aan te gaan, feedback te ontvangen en je fans persoonlijke content te bieden. Een multifunctioneel online-platform dus, gericht op muziekmakers en hun fans. Het initiatief dat in de zomer van 2016 is gestart, maakt tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen kans op een Buma Music Meets Tech 2018 Award.

'Een goede, professionele website die fungeert als jouw visitekaartje', zo presenteert Fans4Music zijn unique selling point aan ons muzikanten. Het initiatief komt van Mark Overmars (die uit de game-industrie en niet uit de voetballerij) en Arjan Egges, auteur van programmeerboeken en actief muzikant. Fans4Music moet het mogelijk maken om eenvoudig je eigen webiste te bouwen, met diverse thema's en stijlen, die bij jou passen. Daar heb je volgens de bedenkers geen kennis van webdesign of hosting bij nodig. 'We hebben hiervoor een web-portal en een app ontwikkeld die het jou makkelijk maken. Hiermee bouw je je website in een handomdraai', aldus Fans4Music.

Community opbouwen
Met Fans4Music moet het mogelijk worden om de banden met je fans nog beter aan te halen. Zo helpt het platform je naar eigen zeggen met het opbouwen, uitbreiden en onderhouden van je eigen community. 'Alles wat jij je fans wilt bieden, bieden wij jou. Alles is op één plek verzameld in ons sociale, gratis platform. Van ticketservice tot social media en van crowdfunding tot interactie met je fans. Wij helpen jou met het uitvoeren van je passie', schrijven Mark en Arjan op de homepage van Fans4Music.

Fans4Music staat nog in de steigers. Enkele concrete voorbeelden van de mogelijkheden die Fans4Music wil bieden: een ticketservice waarmee je direct kaarten voor live-optredens kunt verkopen aan je fans, een online-concertagenda online en een muziek- en videoafdeling waar je vervolgens feedback op kan krijgen. Zeg maar een combinatie van Ticketmaster, Bandsintown en YouTube.

BMMT Award-nominatie
Het initiatief is in de zomer van 2016 gestart. Buma ziet er veel potentie in. Zelfs zoveel dat Fans4Music samen met Vocalkitchen, EboSuite, Amatore, Atmosphere, StageFinder en NoticeSounds is genomineerd voor een Buma Music Meets Tech Award, kortweg BMMT Award. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2018 in Groningen zal uitgemaakt worden wie er met deze stimuleringsprijs voor aan muziek gerelateerde start-ups vandoor gaat. Tot die tijd kan je je aanmelden bij Fans4Music als tester.

zoeken
zoeken