aanmelden
Muzikantendag 2018 op zaterdag 26 mei in Amsterdam
Laat je ontdekken! En pak onze tips mee!
Events 18-04-2018 10:04
De jaarlijkse Muzikantendag, georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, is dit jaar op zaterdag 26 mei in de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam. Op deze dag kan je als muzikant advies vragen aan muziekprofessionals, panels en flitscolleges volgen en je demo laten beoordelen. Sjamsoedin doet een clinic 'modular'. De Muzikantendag komt tot stand in samenwerking met Musicmaker, Interface, Gitarist, Slagwerkkrant en De Bassist.

Muzikantendag is de jaarlijkse ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten. Als bezoeker kan je tijdens een-op-een gesprekken je muziek pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden, of nog beter: door te breken. Meer dan zeventig vertegenwoordigers, waaronder boekers, managers, labels, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers en programmeurs zitten voor je klaar.

Tip: Wees niet bang en spreek zoveel mogelijk mensen aan! Moeite om een gesprekje aan te knopen? Stel jezelf simpelweg voor en vraag wat de ander op de Muzikantendag doet.


Demospreekuren
Een van de populairste onderdelen van de Muzikantendag is het Demospreekuur. Hier kan je je muziek laten beoordelen door boekers, managers, radio-dj's, muziekjournalisten en andere mensen die je een stapje verder kunnen helpen. Er is ruimte voor maar liefst 800 demobesprekingen, maar wees er op tijd bij!

Tip: Zorg ervoor dat je demo tiptop in orde is. Dan overtuig je het snelst. Eventueel kan je ook - mits je héél tevreden bent - een onafgeronde demo laten horen: een echte muziekkenner herkent een hit ook als de sound nog niet optimaal is. Neem zowel een digitaal perspakket mee (met in elk geval een bandbio, een persfoto en de muziek op een usb-stick) als een ouderwets cd'tje of papieren biografie met een link naar je muziek mee.

Panels en flitscolleges
Naast de demospreekuren, is er een divers aanbod aan panels en flitscolleges door vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. Zij behandelen onderwerpen als auteursrecht, airplay krijgen op de radio en boekingen in het buitenland. Verder zijn er op artistiek vlak interviews met bekende artiesten en presenteert BAM! (Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten) het componistenpanel.

Tip 1: Probeer tijdens panels en flitscolleges vragen te stellen, ook als je denkt dat ze alleen maar interessant zijn voor jou. Grote kans dat anderen toch ook met dezelfde vraag worstelen. En vergeet niet langs te gaan bij de workshop die Interface zal geven. De exacte invulling daarvan zijn we je nog even schuldig. Houd deze website daarom goed in de gaten.

Tip 2: Je kunt van te voren op de Muzikantendag Academy zien wie er aanwezig zijn. Vergeet niet dat iedereen aanspreekbaar is en naar de Muzikantendag komt met hetzelfde doel: elkaar verder helpen in de muziekbranche!Sjamsoedin modular clinic
Elke Muzikantendag is er ook een clinic verzorgt door een van onze magazines. Dit keer presenteren we met Interface een wervelende workshop 'modular' met dé expert Sjamsoedin. In een interview in Interface 214 (december 2017) vertelt hij: ‘Bij modular krijg je direct feedback. Het opent je geest in het proces van muziek maken en wat dat nou eigenlijk inhoudt.’ In de clinic laat Sjamsoedin zien hoe hij te werk gaat met zijn modular synths. Wees op tijd: de clinic begint al om 12.00 uur!


Informatie
Muzikantendag 2018
Zaterdag 26 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 15,- (excl. € 2,05 servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl. Ben je lid van Buma, dan krijg je gratis toegang. Meld je dan wel even aan via bumastemra.nl.