aanmelden
Playthrough Purest Of Pain - Vessels
Via video meespelen met gitariste Merel Bechtold
Muzieknieuws 26-03-2018 15:09
Merel Bechtold is de opvallende metalgitariste die we onlangs in ons magazine uitlichtten met haar band Purest Of Pain in de rubriek Doe-Het-Zelver. Inmiddels is het debuutalbum van die band uit: Solipsis. Via onderstaande video kun je nu het nummer Vessels meespelen met Merel!

Merel Bechtold speelt gitaar in onder andere Delain, The Gentle Storm, MaYaN en Purest Of Pain. Met die eerste bands staat ze vooral in dienst van andermans materiaal en met haar eigen band Purest Of Pain bracht ze onlangs voor het eerst helemaal zelf gecomponeerde muziek uit. Dat ging allemaal niet vanzelf, zoals je in Musicmaker 453 kon lezen (klik hier voor het verhaal).

Dankzij een succesvolle crowdfindingcampagne is debuut Solipsis sinds 1 maart 2018 een feit. Voor het derde nummer op de plaat, Vessels, heeft Merel een video gemaakt waarin ze de song helemaal doorspeelt. In de video is de zang weg ge-edit; check de Spotify-link onderaan dit artikel voor de complete albumversie met zang en de rest van het melodieuze metalalbum van Purest Of Pain.

De gitaar: een VanderMeij Magistra-6 met 25.5" esdoorn hals en Birds Eye esdoorn fretboard, Yellow Poplar-body met Daphne Blue Highloss-finish, BKP Nailbomb-brug, BKP VHII-hals en Schaller Floydrose Trem-stemsysteem. De tuning: drop C (zessnarige gitaar).