aanmelden
Basisbagage
Boek voor artiesten met ambitie
Muzieknieuws 29-03-2018 11:12
Martijn Crama heeft al tien jaar ervaring als manager van bands en artiesten als Stefany June, Bells Of Youth en Florian Wolff. Bepaalde ‘struggles’ en adviesvragen zag hij telkens opnieuw voorbij komen. Hoog tijd dus om zijn belangrijkste adviezen aan ambitieuze artiesten te bundelen in een boek.

Anders dan je misschien zou denken, gaat Basisbagage niet over auteursrechten, optredens regelen, een platencontract afsluiten en dergelijke. Voor dit soort praktische en technische vragen zijn er al genoeg wegen, zoals de bekende Muzikantengids. Martijn richt zich op het niveau daaronder: de basis.

Want in eerste instantie gaat het er volgens hem om dat je als muzikant weet wat je beweegt, lef ontwikkelt, een plan hebt en leert delen wie je bent als artiest. Pas als als je daar een duidelijk idee over hebt, kun je de rest goed aanpakken. Basisbagage wil muzikanten uitdagen om eens anders en langer bij dit soort dingen stil te staan, zodat je de inzichten krijgt die nodig zijn om écht voor je ambities te gaan.

Basisbagage is verkrijgbaar via Bol.com, meer info vind je op www.basisbagage.nl