Hagstrom Retroscape

Nieuwe serie met klassieke modellen

Merknieuws 05-10-2015 13:10

Dit najaar komt de Retroscape serie uit van Hagstrom, een heel nieuwe lijn met modellen die verwijzen naar het verleden van Hagstrom, maar dan gemaakt met moderne productiemethoden en voorzien van eigentijdse ergonomische kenmerken.

Met de modellen H-II, H-III (zie boven), Impala en Condor zet Hagstrom een uniek deel van haar geschiedenis opnieuw neer in het heden.

Retroscape H-II

Ontwerp
Kenmerken van de Retroscape modellen zijn de opvallende “6-in-line” Vintage Hagstrom-kop, een verbeterd Vintage Tremar-tremolosysteem met parallelle snaarspanning en rolbrug en “ceramic C-Spin/AlNico Retro-S” singlecoil elementen met chroomomlijsting. De gitaren hebben een eigenwijs design en zijn beschikbaar in opwindende afwerkingen. Hagstrom geeft aan dat deze instrumenten "perfect zijn voor beat-aficionado’s, alternative/indie-rockers, new wave, stoner- en crossover-genres."

Retroscape Impala

De Impala- en Condor-modellen hebben een vloeiende hals/body-overgang die het spelen van solo’s en singlenotepartijen in de hoogste regioenen eenvoudig maakt, terwijl de klassieke opgeschroefde constructie van de H-modellen zorgt voor nog meer agressie en attack van de krachtige singlecoils. Het bedieningspaneel met schuifschakelaars voor de pickupkeuze en de klankkleur die je terugvindt op alle RetroScape-instrumenten laat gitaristen de grootstmogelijke vrijheid voor het “maken” van hun eigen sound.

Retroscape Condor

Meer info: www.musik-meyer-benelux.com

 

zoeken
zoeken