Ableton Push 2 en Live 9.5 zijn uit

Vernieuwde controller voor update Live

Merknieuws 02-11-2015 12:32

Ableton heeft net een nieuwe versie van hun Push controller voor Live uitgebracht. Deze is door Ableton zelf ontwikkeld, terwijl de eerste versie uit de keuken van Akai kwam.

Deze nieuwe Push - die trouwens nog steeds gewoon Push heet zonder een 2 - biedt integratie met alle features in het eveneens vandaag gelanceerde Live 9.5 en heeft een kleurenscherm dat ook bij fel licht goed leesbaar blijft.

9.5 ook uit
Live 9.5 monitort alles wat je doet met de Push. Hierdoor kan je alle parameter aanpassingen, volume niveaus en afgespeelde clips tijdens een performance, overzetten naar de computer, met een heldere interface in Live 9.5, dat gratis is voor bezitters van versie 9. 




De 64 pads en de andere knoppen van de nieuwe Push voelen zachter aan en zijn dieper verzonken in de behuizing. Dat zorgt voor een betere en nauwkeuriger feel dan op de oude Push. De padverlichting en het display zijn een stuk helderder, maar de prijs die je daarvoor betaalt is dat je een aparte netvoeding nodig hebt. Hij werkt nog wel op usb power, maar dan is de verlichting wel een stuk zwakker.


De nieuwe Push biedt ook een veel betere workflow voor het werken met samples in Live's 'Simpler', de browser is verbeterd en je kunt er comfortabel plug-ins mee editten.
 

 


De adviesprijs bedraagt € 699,-


Bezitters van de originele Push krijgen 30% korting als ze inruilen. De ingeruilde controllers worden opgeknapt en geschonken aan muziekonderwijs projecten voor jongeren.

 

 

 

Voor meer info en video's, ga naar de nieuwe site van Ableton, klik hier

zoeken
zoeken