aanmelden
Orange Fur Coat en Getaway Driver
Vintage octave-fuzz en overdrive/speakerkastsimulator
Merknieuws 31-08-2017 10:16
Orange Amps komt met twee opvallend ogende aanvullingen op zijn snel uitbreidende serie effectpedalen: de Fur Coat vintage fuzz en de Getaway Driver overdrive/speakerkastsimulator.

De Fur Coat is gebaseerd op de fameuze Foxx Tone Machine uit de jaren zeventig, die gebruikt werd door gitaristen als Peter Frampton en Adrian Belew. Hij maakt gebruik van germanium diodes en het niveau van de - voetschakelbare - bovenliggende octaaf kan met een draaiknop worden ingesteld.

Volgens Orange krijgt elke noot er een 'vieze, stinkende aanslag' van, maar een true bypass-schakeling zorgt ervoor dat je toon niet wordt aangetast als het pedaal uitstaat.

De Getaway Driver claimt een vintage Orange 'amp-in-a-box' te zijn, met geluiden van clean boost tot een serieuze oversturing. Een toegevoegde hoofdtelefoonuitgang met speakersimulatie biedt nog meer veelzijdigheid.

Beide pedalen kunnen gevoed worden met 9 volt of 12 volt voor meer headroom. De Getaway Driver beloofd de klank van EL84 buizen bij 9 volt en die van EL34’s bij 12 volt.

Prijs: € 155,-
Importeur: High Tech Distribution (www.orangeamps.com)