aanmelden
TC Electronic Quintessence
Heerlijk heldere harmonizer
Merknieuws 03-10-2017 17:11
De Deense pedaalfirma TC Electronic kondigt de Quintessence aan, een "state-of-the-art, intelligent harmonizerpedaal". Dat belooft wat!

Volgens de specs bevat de Quintessence acht vaste en drie TonePrint harmonieën, zeven diatonische ladders en een instelling voor een customladder. Maar de eye-catcher van dit pedaal is de drukgevoelige MASH-voetschakelaar die het bedrijf onlangs ook bij de Hall of Fame 2 reverb en Flashback 2 delay toepaste. TC beweert dat het de Quintessence onder andere in staat stelt als pedalsteelgitaar te klinken.

Standaard ‘drukt’ MASH een geharmoniseerde noot op naar de volgende noot van een gekozen toonladder, maar switch naar TonePrint-modus en je kunt de voetschakelaar aan bijna elke functie van de Quintessence toewijzen. Zo kun je bijvoorbeeld het droge signaal uitfaden of tussen twee harmonieën switchen. Je kunt zelfs MASH’en om van toonladder te veranderen.

Er zijn alles bij elkaar heel wat harmonische mogelijkheden in dit pedaal. Check om nog meer te weten te komen TC’s demovideo hierboven.

Prijs: € 170,-
Importeur: Face (www.tcelectronic.com)