Ergonomische Washburn

Armafschuining voor de Comfort-serie

Merknieuws 29-03-2018 12:55

Spelers van bijvoorbeeld een Strat zijn het gewend: de afschuining voor je bovenarm. Als je dat eenmaal gewend bent, kan een LP een beetje scherp en log aanvoelen en een akoestische gitaar helemaal. Washburn heeft daar iets op gevonden met de nieuwe Comfort-serie.

We houden van merken die korte, krachtige en stoere namen gebruiken, zoals Firebird, Duo Jet, The Dove of deze poëtisch genaamde Washburn WCG700SWEK-D. Zal de SWEK dan voor swag staan?

Maar serieus. Washburn komt met een ergonomische gitaar, mét armafschuiing. Ze zijn daar niet de enige in, maar het blijft relatief zeldzaam. In plaats van je rechterbovenarm over een scherpe binding op en neer te bewegen, hangt deze net even natuurlijker boven de snaren - en het ziet er niet verkeerd uit, toch?

Ook de houtsoorten zijn fijn. De massieve top is van sitka-spar, de achterkant en zijdes van Afrikaans ovangkol, de hals van mahonie, terwijl toets en brug van ebbenhout zijn. Topkam, zadel en tuners zijn van Graph Tech. Washburn gebruikt de zogenaamde Ratio-tuners, waarbij iedere stemmechaniek een ander tandwiel heeft. Het doel hiervan is dat je met dezelfde slag het zelfde stemverschil krijgt. Dat klinkt wat ingewikkeld, maar we hebben een demonstratiefilmpje voor je opgezocht:


Video: het Graph Tech Ratio-systeem uitgelegd.

Terug naar de WCG700SWEK-D. Deze heeft verder een Fishman Presys Blend-systeem aan boord met microfoon en stemapparaat. We verwachten dat de straatprijs iets boven de €1.000,- zal liggen.

Washburn-website

zoeken
zoeken