aanmelden
Ook John Engels en Collin Leijenaar op het Drumworld Festival
Zaterdag 8 september bij Adams Drumworld in Ittervoort
Events 25-05-2018 14:05
John Engels komt met zijn trio naar het Drumworld Festival op zaterdag 8 september. Net als Collin Leijenaar is hij aan het toch al indrukwekkende programma toegevoegd, met verder Tom Brechtlein, Benny Greb, de Jimmy van den Nieuwenhuizen Band en de winnaar van Drumtalent 2017, Damian de Weerd. De eerder aangekondigd Baard Kolstad heeft helaas moeten cancellen wegens andere verplichtingen. Binnenkort zullen we nog één extra drummer aan het programma toevoegen. Blijf ons volgen!

Het programma van het Drumworld Festival is dus vrijwel rond. Het wordt weer een superfestival, met 's werelds beste drummers op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld.

Voor het eerst in de 14-jarige historie zal het Drumworld Festival niet op de zondag maar op de zaterdag plaatsvinden. Zaterdag 8 september mag in je agenda gaan prijken!

De speciale reden voor deze move is dat alle drummers van Nederland dan op zaterdag het Drumworld Festival kunnen bijwonen en op zondag beschikbaar zijn om mee te doen aan het grote Four Horizons-project van Cesar Zuiderwijk (klik hier voor informatie).

Tickets voor het Drumworld festival à € 10,- zijn te bestellen via deze link

De volgende drummers zullen op het Slagwerkkrant Podium staan bij Adams Drumworld in Ittervoort, tijdens het Drumworld Festival 2018

Benny Greb
Kaz Rodriguez
Tom Brechtlein
John Engels trio
Collin Leijenaar
Jimmy van den Nieuwenhuizen & Band
Winnaar Drumtalent 2017 Damian de Weerd
En de Mystery Guest 

Tickets à € 10,- zijn te bestellen via deze link


Tom Brechtlein
Hij is de onbetwiste kampioen van de shufflegroove. Ooit zagen we hem tijdens een sessie de drums overnemen, en werkelijk binnen de seconde klonk álles anders. Wat een waanzinnige groovepower heeft die man. Bekend geworden met Chick Corea; gespeeld met Wayne Shorter, Al DiMeola en vele anderen!

Hij doet een clinic op het festival en in de dagen voorafgaand, 6 ren 7 september kun je een masterclass bij hem volgen (max. 15 personen).
Klik hier voor informatie


Benny Greb
Toen Benny Greb zo’n dertien jaar geleden zijn eerste clinics gaf, was al snel duidelijk dat hij iets bijzonders in z’n mars had. Zijn fabelachtige techniek stond vrijwel op gelijke hoogte met zijn bijzonder muzikale gehoor, en die combinatie zorgde er al snel voor dat hij een van de meest gevraagde clinicians ter wereld werd. Zijn les-dvd’s The Language Of Drumming en The Art & Science Of Groove werden dan ook meteen bestsellers. Benny Greb is ook actief met zijn band Moving Parts, en onlangs bracht hij zijn tweede cd onder eigen naam uit, Grebfruit 2. Het is een waanzinnig album, waarop hij alle instrumenten zelf speelt, inclusief veel zelf gezongen koortjes. Naast dat hij een van de allerbeste drummers ter wereld is van dit moment, is hij dus ook een multitalent.


Kaz Rodriguez
We zagen hem al op Herfstfest en maakten hem drie dagen mee op de DrumDrieDaagse 2017: een geweldige kerel en een virtuoos pur sang. Hij is een ster in het meespelen van de tracks die hij zelf heeft gecomponeerd, en die door tal van drummers in de wereld gebruikt worden ook. Lees het interview dat we vorig jaar met hem deden op Slagwerkkrant.nl. (foto Jan Kloosterboer) 

John Engels Trio
Dat John Engels (82) onvermoeibaar is, wisten we al, natuurlijk. Dit jaar zit de vaderlandse jazztrots maar liefst 65 jaar in het vak, en tourt hij het hele jaar door door het hele land om concerten te geven. Zo ook zaterdag 8 september in Ittervoort, met zijn eigen trio! We zien er naar uit! 

Collin Leijenaar
‘The Dutch Portnoy’, werd hij wel genoemd in zijn tijd als drummer bij prog-muzikant Neal Morse. Inmiddels is Collin Leijenaar een gerenommeerde naam in de wereld van de prog en symfo, en zit hij onder meer achter de kit bij vaderlandse symfo-grootheid Kayak en zijn eigen band Dilemma. Daarnaast is Leijenaar eigenaar van de Novae popschool in Ede. 


Jimmy van den Nieuwenhuizen & Band

Al jarenlang is hij de drummer bij Van Velzen, maar ook bij tal van andere projecten. Lees de columns van zijn hand in Slagwerkkrant. Hij komt naar het Drumworld Festival met een speciaal samengestelde band, en zal zorgen voor een geweldig intermezzo tijdens deze dag. (foto Jan Kloosterboer)


Damian de Weerd
Op het Drumworld Festival 2017 won hij de Finale van Drumtalent 2017, georganiseerd door Adams en Slagwerkkrant. Daarom staat hij nu als speciale act op het Drumworld Festival 2018!


Mystery Guest
En dan zal er tussen nu en september nog een topdrummer aan deze line-up toegevoegd worden. Houd onze site in de gaten!

Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau
zaterdag 8 september, 11.00-18.30 uur, Adams Drumworld, Ittervoort

Tickets à € 10,- zijn te bestellen via deze link

Voor de masterclasses met Tom Brechtlein op 6 en 7 september kun je ook via die site tickets bestellen. Klik hier