Musicmaker Classic: Drive-by Truckers

Musicmaker Classic: Drive-by Truckers

De afgelopen jaren waren spannend voor Drive-by Truckers. In de zomer van 2020, gedurende de allereerste lockdown, sprak Musicmaker met Patterson Hood, frontman en kartrekker van de legendarische Amer.....meer »»

Universal Usample

Sample library voor de elite

Het gebruik van lange samples uit bestaande muziek is big business. Componisten en eigenaars van de mastertapes verdienen er een aardig zakcentje aan. het label Universal Music Group is een hele speci.....meer »»

Release van de Week: Porcupine Tree - Closure/Continuation

Vandaag verschenen - 24 juni 2022

‘Closure/Continuation’ is het eerste Porcupine Tree-album in bijna dertien jaar. De muziek van de Britse progrockers is meteen herkenbaar, maar een stuk minder stevig dan de laatste paar albums. S.....meer »»

Musicmaker Classic: de stappen naar succes van Rondé.

'Tijdens Lowlands stonden we allemaal met een grijns van oor tot oor op het podium!'

In Musicmaker 465, mei 2019, spraken we met Rondé over de stappen die zij namen om succesvol te worden. Verplichte kost voor iedere band dus. We zijn inmiddels drie jaar later en de band blijft hits .....meer »»

Zes vragen aan MEROL

'Mijn hele leven is een groot gênant podium-moment'

Popartiest en actrice Merel Baldé, alias MEROL, werd bekend met de hits Lekker Met De Meiden en Hou Je Bek En Bef Me. Die laatste werd zelfs verkozen tot 3voor12 Song van het Jaar. Ze bracht al vele .....meer »»

Release van de week: Kooymans & Carillo - Mirage

Vandaag verschenen - 17 juni 2022

Na zijn ALS-diagnose die de Golden Earring dwong te stoppen is het misschien verrassend dat er nieuw werk is van George Kooymans. Met zijn goede vriend Frank Carillo, met wie hij eerder, in 2009, de c.....meer »»

Musicmaker Classic: In de studio met Steven Wilson

'Ik heb met een co-producer gewerkt die me dwong om mijn grenzen op te zoeken en te overschrijden.’

In Musicmaker 449, oktober 2017 publiceerden we een uitgebreide reportage cq interview met Steven Wilson over het maakproces van zijn soloalbum To The Bone. .....meer »»

Release van de Week: FKJ - Vincent

Vandaag verschenen - 3 juni 2022

We leerden de Franse producer FKJ kennen toen hij in de naast ons redactiekantoor gelegen Red Bull Studios de ‘Amsterjam - Fkj & Marieezy’ sessie opnam. Nu, jaren later, komt hij met een nieuw alb.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken