Musicmaker Classic: In de oefenruimte met Judy Blank

Musicmaker Classic: In de oefenruimte met Judy Blank

‘Het leuke aan Nashville? De muzikanten zijn er zó goed’

Judy Blank bracht onlangs haar EP Saddies uit die lovend besproken wordt in Musicmaker 489, juli-augustus 2022. In Musicmaker 460, November 2018, featurden we haar in de reportage ‘Oefenruimte’......meer »»

Mike Dean's inzichten als producer, componist en engineer voor Kanye West, Lana Del Rey en vele anderen

'Elke dag mixen, mixen, mixen… Ik zou gek worden' - extra's bij het interview in Musicmaker 489 2022

Mike Dean is sinds 2002 de vaste producer van Kanye West, tot en met het recente Donda2 aan toe. Over het opnameproces met Kanye mag hij niet veel zeggen, maar in het anderhalf uur durende interview m.....meer »»

Interview met Kizzo, Grammy-winnaar uit Amsterdam Oost, succesvol in L.A.

Een nieuwe aflevering in onze serie 'Vreemdelingenlegioen'

In de serie 'Vreemdelingenlegioen' interviewen we Nederlandse muzikanten die verhuisd zijn naar het buitenland en daar succes hebben. Kizzo heeft mega-succes. Hij was onlangs in Nederland om zijn Bu.....meer »»

Eefje de Visser - De koningin van de Nederlandstalige indie

Extra bij het artikel in Musicmaker: muziek en (live-)video's

Eefje de Visser won met haar vorige album Bitterzoet uit 2020 zowat elke prijs die er te winnen viel. Veel touren kon ze niet vanwege de lockdowns, maar ze wist haar status als koningin van de Neder.....meer »»

Exclusieve livesessie M ft. M - Marike Jager en Martijn Bosman

De muziek bij het interview in Musicmaker 489

Wat gebeurt er als een bekende singer-songwriter en een dito sessiedrummer elkaar beats, stukjes muziek en ideeën gaan mailen? Je krijgt een heerlijk vuige rockplaat! In Musicmaker 489 lees je een in.....meer »»

Release van de Week: Blue Flamingo - Metropolyphonica

Vandaag verschenen - 3 juni 2022

Hij maakte furore als 78-toeren dj - en dat doet hij nog steeds - maar ook is Ziya Ertekin alias Blue Flamingo 'gewoon' een muzikant die vandaag zijn prachtalbum Metropolyphonica op Excelsior Recordin.....meer »»

Musicmaker Classic: Khruangbin's maximaal minimalisme

'De wereld heeft wel behoefte aan een potje ontspannende muziek'

Op 18 juni 2022 staan ze in 013 Tilburg en 19 juni op Rock Werchter. Khruangbin featurden we in Musicmaker 477, juli-aug 2020. De wereld heeft volgens gitarist Mark Speer en bassist Laura Lee Ochoa we.....meer »»

Release van de Week: Elephant - Big Thing

Vandaag verschenen - 27 mei 2022

De band was een van de verrassingen op ESNS22 en het debuutalbum is vandaag uitgekomen. We vinden het zo goed dat het onze Release van De Week is. Dames en heren: Elephant......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken