Release van de Week: Warpaint - Radiate Like This

Release van de Week: Warpaint - Radiate Like This

Vandaag verschenen - 6 mei 2022

Vandaag verschijnt het vierde studioalbum van het Amerikaanse Warpaint. De band uit Los Angeles komt wederom met een prachtig en dromerige plaat. Deze ligt in het verlengde van de eerdere albums, maar.....meer »»

Vanavond Musicmaker Radio, 5 mei 12.00-22.00u op Pinguin Radio

Elke donderdag een uur lang met muziek uit de nieuwste editie Musicmaker

Sinds medio februari is er Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muzie.....meer »»

Musicmaker Classic: Angst en extase bij The Brian Jonestown Massacre in Amsterdam

Reportage door Tommy Ebben, Musicmaker 459, oktober 2018

Musicmaker-redacteur Tommy Ebben werd vier jaar geleden deelgenoot van het Spartaanse tour-regime dat Anton Newcombe, frontman annex cultleider van The Brian Jonestown Massacre, over zijn bondgenoten .....meer »»

Popronde maakt selectie 2022 bekend!

Welke acts doen dit jaar mee aan het rondreizende festival?

Honderd acts gaan komend najaar op tour met de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland. 3FM DJ Sagid Carter maakte de selectie bekend in een drie uur durende Popronde Special van 3voor1.....meer »»

Release van de Week - Beachdog - Beachdog

Nieuwe emo- & grunge-sensatie

Na het uiteenvallen van John Coffey wist frontman David Achter de Molen zich een paar jaar prima te vermaken als podcast-maker, maar de lokroep van de muze werd toch te sterk. In de jonge gitarist Rub.....meer »»

RIP Klaus Schulze

Afscheid van een pionier - 4 augustus 1947 – 26 april 2022

Afgelopen dinsdag overleed Klaus Schulze. Hij was een van de belangrijkste pioniers van de elektronische muziek als sleutelfiguur in de zgn. 'Berliner Schule', korte tijd als lid van Tangerine Dream, .....meer »»

De inspiratie van Henny Vrienten

Ter nagedachtenis aan Henny Vrienten (1948-2022) - uit Musicmaker 455, mei 2018

‘Ik hou niet zo van het begrip inspiratie. Als je iets moet maken en je gaat op inspiratie zitten wachten, kun je lang wachten. Ik geloof in voorwaarden scheppen. Ik weet wat mijn voorwaarden zijn o.....meer »»

Klimaat: de muziekwereld slaat alarm

Maak kennis met Music Declares Emergency Nederland

Afgelopen vrijdag was het Earth Day, een van de driehonderdvijfenzestig dagen die alarm moeten slaan over de noodsituatie van het klimaat. Ook de muziekwereld laat van zich horen. De internationale or.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken