IM Henny Vrienten

IM Henny Vrienten

Een grootheid is niet meer

Op 25 april is Henny Vrienten in het bijzijn van zijn familie overleden. Hij werd slechts 73 en ondanks dat hij al gestopt was met optreden vanwege ziekte komt het als een klap voor iedereen die hem k.....meer »»

Forse groei Belgische muziekmarkt

Steiging van 16% na Covid-jaar

Goed nieuws! Naar jaarlijkse gewoonte zet de Belgian Recorded Music Association (BRMA) de omzetcijfers van de muziekverkoop op een rijtje. Na het covidjaar 2020, waarin de groei van de Belgische markt.....meer »»

Release v/d Week: MY BABY - sake sake sake

Electro-roots DeLuxe

MY BABY werd groot door de combinatie van delta-blues en dance. Echter, op hun vijfde studioalbum zijn hun bluesy behoorlijk verscholen achter een electro-gordijn. Niet getreurd, want het power-trio h.....meer »»

Buma Music in Media Awards uitgereikt aan Kizzo, Darius Timmer, Tessa Rose Jackson, De Staat en Goldband

Buma Music in Motion reikt Buma Music in Media Awards 2022 uit

Vandaag zijn in EYE Filmmuseum in Amsterdam de Buma Music in Media Awards uitgereikt, de prijzen voor in de media werkzame componisten (film, televisie, commercials, podcasts, et cetera) in twaalf ver.....meer »»

IM Rick Turner

De man achter Alembic

Rick Turner was niet alleen een van de mensen achter Alembic, maar hij bouwde instrumenten onder eigen naam en hij was een pionier als het gaat om moderne materialen. Op zondag 17 april overleed hij d.....meer »»

Release van de Week: Moon Moon Moon - Silly Symphonies

Vandaag verschenen - 15 april 2022

Goede Vrijdag is een extra goede vrijdag als je weet dat er een album uit is van een van de tofste bands van Nederland: Moon Moon Moon. 'Slaapkamermijmeringen en Disney-saga's', noemt onze recensent h.....meer »»

Popronde maakt balans op

en sluit langste editie ooit af in Q-Factory Amsterdam.

Het grootste reizende festival van Nederland sluit deze editie, die begon op 11 september 2021 komende vrijdag af. In Q-Factory Amsterdam passeren 35 acts de revue tussen 19.30u en 04.00u. Naast muzie.....meer »»

Release van de Week: M ft. M - Marike Jager & Martijn Bosman

Vandaag verschenen - 8 april 2022

‘M ft. M’, aka superkrachten Marike Jager en Martijn Bosman brengen hun eerste EP uit. Aansluitend touren ze door het hele land. Afgelopen dinsdag was het duo bij ons de redactie voor de Aquarium .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken