Release van de week: Greta Van Fleet - Starcatcher

Release van de week: Greta Van Fleet - Starcatcher

Vandaag verschenen: 21 juli 2023

Jonge rockhelden Greta Van Fleet verkennen op hun derde album ‘Starcatcher’ nieuw terrein. Sinds de doorbraak met Highway Tune in 2017 is het hard gegaan met Greta Van Fleet. Hun gitaargerichte ro.....meer »»

Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen rondom MM495, onze zomereditie

Elke donderdagavond op Pinguin Radio, 21.00-22.00u

Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muziek gekoppeld aan de events w.....meer »»

Dynamisch Summercamp van DSOPM start op 24 juli in Q-Factory Amsterdam

Nog een paar plekken vrij voor dit zomerkamp van de Dutch School of Popular Music (DSOPM)

Met zo'n veertig muzikanten een week lang muziek maken in de zomer, dat is het DSOPM Summercamp dat van maandag 24 juli t/m vrijdag 28 juli 2023 in het gebouw van Q-Factory Amsterdam gaat plaatsvinden.....meer »»

Jazz en world moeten terug op op NPO zenders: na protestmars is petitieboek aan Tweede Kamer aangeboden: dinsdag 27 juni 2023

Petitieboek aangeboden aan Tweede Kamer

Eens waren er programma's waar jazz en world voorbijkwam op radio en tv, zoals Vrije Geluiden, Co Live, DWDD, en Matthijs Gaat Door. Nu is er alleen op de radio nog een themakanaal NPO Soul&Jazz, waar.....meer »»

De blues klonk in Grolloo, met Beth Hart, John Fogerty, Joanne Shaw Taylor en vele anderen

Verslag van de zesde editie Holland International Blues Festival

‘Groeten uit Grollo’ is het legendarische album van Cuby + Blizzards. Waar beter dan daar in ‘Grollo’ een bluesfestival organiseren? Op 9 en 10 juni vond in het rustieke Drentse dorpje Grolloo.....meer »»

Release van de week: Loupe - Do You Ever Wonder What Comes Next?

Vandaag verschenen: 16 juni 2023

Loupe’s gitarist Jasmine van der Waals wordt gefeatured in Musicmaker 495, ons zomernummer. Vandaag komt hun langverwachte, briljante album Do You Ever Wonder What Comes Next? uit, de Musicmaker Rel.....meer »»

Release van de week: Sofie Winterson - Southern Skies

Vandaag verschenen: 9 juni 2023

Wat is precies de essentie van een liedje? Dat is een zoektocht waarin je met gemak kunt verdwijnen: je offert controle op en laat de muziek leiden in zijn meest eenvoudige, pure vorm. Voor Sofie Wint.....meer »»

Release van de Week: Dan Tuffy - Country Star

Vandaag verschenen: 2 juni 2023

Dan Tuffy, een Australische veteraan die al een kwart eeuw in Nederland woont, nam een gruizig alt.country-album op, met een zeer jonge band in een van 's lands mooiste studio's. Onze nieuwsgierigheid.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken