Fischer-Z heeft nieuw album en komt in november touren

Fischer-Z heeft nieuw album en komt in november touren

Download ons Interview met John Watts: 45 jaar actief als Fischer-Z

Hij mag de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben, maar John Watts zit niet stil. Hij kan het niet. Zijn fans worden jonger en de roerige wereld blijft hem voeren met materiaal om over te schrijv.....meer »»

D'Addario - de XS-serie voor akoestisch gitaar getest

Extreem dunne coating

D'Addario bracht dit voorjaar de XS snaren op de markt, speciaal voor akoestische gitaar. Steven Faber testte de snaren. Onderaan het artikel hebben we een aantal video's geplaatst die D'Addario on.....meer »»

100 drummers spelen Come Together voor 'Why Hunger?'

Briljant arrangement in schitterende montage voor het goede doel

Ringo Starr trapt af met zijn song Come Together, en 100 drummers en vele andere muzikanten volgen in een uitgebreid arrangement en een montage waarin allerlei stijlen voorbijkomen en elke drummer in .....meer »»

Release v/d Week: Racoon - Spijt is iets voor later

Eerste NL-talige langspeler

Als je het succes van hun nummer Oceaan in acht neemt, hoeft een album vol met dergelijke tracks in hun moerstaal geen grote verassing te zijn. De cynicus zou kunnen zeggen dat deze plaat een gerichte.....meer »»

Ton Dijkman wint Humble Heroes Award 2021

Verkozen door collega-muzikanten

Op 28 september werd in TivoliVredenburg (Utrecht) bekend gemaakt dat Ton Dijkman winnaar is van de Humble Heroes Award 2021. Deze prijs is onderdeel van de verkiezingen voor de Zilveren en Gouden Not.....meer »»

Release van de Week: Wies - Het Is Een Wies

Vandaag verschenen - 17 september 2021

We zaten met smart te wachten op het debuut van dit fijne trio. Het Is Een Wies komt vandaag uit en we spraken met bassist Tobias over de afgelopen drie jaar, het opnemen en natuurlijk de gebruikte sp.....meer »»

De Muzikantengids cadeau bij een abonnement of bestel los in onze webshopis uit

De geheel vernieuwde 7e editie nu gratis thuisgestuurd als je een tweejaarabonnement op Musicmaker neemt

De Muzikantengids. Het is al vele jaren een begrip. Maar voor wie het dat nog niet is: het 346 pagina’s dikke boekwerk bevat álles wat je moet weten als popmuzikant. In chronologische volgorde beha.....meer »»

Popronde 2021 van start gegaan in Nijmegen - verslag van een half etmaal aan glorieus kabaal

Met o.a.: Them Dirty Dimes, Joey's Midnight Club, Minor Citizen, SULTAN., Andy & the Antichrist, ANNNA, Josephine Odhil, KUZKO, The Desmonds, MINKA, KY

Zaterdag 11 september was officiële opening van Popronde 2021, traditiegetrouw in Nijmegen. Natuurlijk was Musicmaker als officiële partner van dit rondreizende festival - en uitgehongerd naar live-.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken