aanmelden
Van Mali Tot Mississippi
Bijzondere tour over de geschiedenis van de blues
Muzieknieuws 13-03-2018 13:27
De theatertour Van Mali Tot Mississippi van Joep Pelt is deze maand nog op een aantal mooie plekken te zien. Wat deze tour speciaal maakt, is dat hij heel erg over muziek gaat, en in het bijzonder over de oorsprong van de blues.

Verwacht geen droge geschiedenisles in Van Mali Tot Mississippi: gitarist Joep Pelt is tot over zijn oren verliefd op de blues en vertelt aan de hand van verschillende songs en artiesten vooral ook het verhaal van zijn persoonlijke fascinatie met deze muziekstijl.

Als tiener trok Joep al naar het zuiden van de VS om de blues te leren. Hij ontmoette er oude helden die hem de typische Delta bluesstijl bijbrachten. In de muzikale onemanshow Van Mali tot Mississippi vertelt hij het verhaal van de West-Afrikaanse roots van de blues, vandaar verder trekkend langs de Caribische slavenroutes tot haar geboorte in het zuiden van de VS en hoe de blues daarna de muziekgeschiedenis voorgoed veranderde. Joep doet dit aan de hand van verhalen, foto’s, historische beelden en natuurlijk de vele liedjes die hij onderweg verzamelde. 

Hier kun je Van Mali Tot Mississippi de komende tijd zien:

15/03 Schouwburg (Deventer)
17/03 Theater Karoessel (Geleen)
18/03 Zaal 100 (Amsterdam)
29/03 Iduna (Drachten)
18/05 Muziekcentrum De Bosuil (Weert)
31/05 TBA
 
Tickets: www.joeppelt.com

 

 

 

 


En hier krijg je alvast een kleine indruk van de voorstelling: