aanmelden
Drie nieuwe gitaren van Guild
Te zien op de Summer NAMM
Merknieuws 16-06-2016 10:51
Guild timmert de laatste jaren flink aan de weg met de immer uitbreidende Newark St. Collection, de introductie van de Westerly akoestische serie en het opzetten van een nieuwe Amerikaanse fabriek waar op dit moment twee akoestische modellen worden gemaakt, wat in de toekomst ongetwijfeld zal uitbreiden. Op de Summer NAMM show (de kleinere broer van de internationale winter NAMM Show, dit jaar van 23 tot 25 juni in Nashville) zullen drie nieuwe gitaren worden gepresenteerd, de elektrische Bluesbird en S-200 T-Bird en de akoestische Jumbo Junior.

Reisgezel
De Jumbo Junior heeft een massief sitka sparren top is er in een versie met gebogen esdoorn of mahonie achterblad. Deze handige reisgitaar is uitgerust met Guilds eigen AP-1 pickup en wordt geleverd met gigbag.


Birds
De Bluesbird is Guilds versie van de bekende singlecut met twee humbuckers en gewelfde top. Voor het eerst verscheen deze vogel in 1970, als verre nazaat verschijnt nu dus deze heruitgave.
De meest opvallende vogel is echter de S-200 T-Bird. Ook dit is een reissue, want zijn voorvader vloog al tussen 1964 en ’68 over de aarde. Deze gitaar, die het meest bekend is in de handen van Black Keys frontman Dan Auerbach (zie video hieronder), is voorzien van twee mini humbuckers en een heel eigen schakeling die ‘m in staat stelt een flink pallet aan klanken uit te stoten. Leuk detail is de Vintage Tremar van Hagstrom.

Zie voor meer info:www.gitaarbizz.nl