aanmelden
Promark introduceert ActiveGrip™ stokken
De eerste hitte-geactiveerde drumstokken
Merknieuws 16-06-2016 09:06
Een bijzondere innovatie bij Promark: ActiveGrip zorgt ervoor dat je ondanks dat je handen gaan zweten je de grip op je stokken behoudt. Mike Portnoy en Rich Redmond zijn de eerste drummers die deze stokken gebruiken.

Het principe: als de warmte van je handen toeneemt wordt de stok wat kleveriger, stickier zo je wil, zodat je de grip op je stokken behoudt. Promark noemt dit ActiveGrip: een speciale coating zorgt voor deze werking. Die coating is zo ontwikkeld dat het aanvoelt als traditionele lak, niets aan de diameter of het gewicht van de stok toevoegt. De speelbaarheid van de stok verandert niet en vanzelfsprekend laat de coating niets achter op je handen, drums of bekkens.

De Promark ActiveGrip stokken zijn verkrijgbaar in Forward en Rebound 7A, 5A en 5B Acorn modellen. Forward Balance modellen hebben het gewicht wat meer vóór  in de stok zitten om kracht en snelheid te bevorderen. Bij de Rebound Balance modellen ligt het gewicht juist wat meer achter in de stok om optimale finesse en flexibiliteit.

Rich Redmond signature
De Rich Redmond stick is de eerste signature drumstok die gebruik maakt van Promark's gepatenteerde technologie ActiveGrip ™. De ActiveGrip 5B 595 is een 16" lang. De korte taper en ovaal klassieke 5B houten tip geeft deze stok een goed Front Balance gevoel en optimaliseert de kracht en snelheid om in de pocket te kunnen spelen – net zo perfect voor studiosessies als voor live.|
Lees hier meer over deze signature stok.
 

Mike Portnoy signature
ProMark adverteert de ActiveGrip met ‘hoe harder je speelt hoe beter je grip’. Dat moet Mike Portnoy aangesproken hebben, want hijnwas de eerste drummer werledwijd die de stok hing gebruiken. Hij heeft een signature ActiveGrip stok inmiddels, de 420x. Deze biedt meer kracht en projectie en is een wat langere 16½ inch variant van de 5A stok. De ovale houten tip biedt een warme toon op bekkens en drums en is geschikt voor een grote groep drummers.
 Lees hier meer over deze signature stok.

Bekijk hier twee video's die Mike Portnoy over de ActiveGrip stokken maakte. 

 Importeur: Hoshino Benelux