aanmelden
Pro Tools en Sibelius zijn nu familie
Avid introduceert families voor studio recording, muzieknotatie en multimedia editing
Merknieuws 10-04-2018 17:26
Avid sloeg op de NAMM al toe met een update van Pro Tools. Tevens onderging Sibelius in januari een 2018-update. Nu, april 2018, heeft Avid alle nieuwe versies in families ondergebracht:

* Pro Tools Family voor studiorecording
* Sibelius Family voor het werken met muzieknotatie
* Media Composer Family voor multimedia editing

Bekijk hier de trailer voor de Pro Tools Family introductie. 

Elke familie bestaat dus uit drie versies, waarbij de eerste versie van elke groep First heet. First is gratis en dient als introductieversie voor beginners. Niettemin is deze versie behoorlijk goed voorzien en vormt het een ideaal startpunt. De topversie van elke familie heet Ultimate. Pro Tools Ultimate is daarmee de nieuwe naam van wat we kenden als Pro Tools HD. De Medium-versies (standaard) zitten uiteraard tussen de First- en Ultimate-versies in.

Zoek de verschillen
De verschillen tussen de drie versies zitten in het aantal editfuncties (en opties), hoeveel in- en uitgangen plus sporen beschikbaar zijn, de audioresolutie, het aantal meegeleverde instrument- en effectplug-ins, video-opties en integratie met control surfaces. De versies onderscheiden zich verder in hoe uitgebreid de bijbehorende cloud- en sharing-faciliteiten zijn.

Trailer voor de introductie van de Sibelius Family. 

Avid Connect App
Binnenkort wordt de Avid Connect App gepresenteerd; een comfortabele, gepersonaliseerde link tussen gebruikers (artiesten, studiotechnici, audio-engineers), de Avid Artist Community en Marketplace.
Lees er meer over op de Avid website

Pro Tools update 
Nieuw in Pro Tools 2018 is Retrospective Midi Record, waarmee je ook als je niet opneemt toch kunt vasthouden wat je gespeeld hebt. Er zijn Track Presets toegevoegd waarmee je favoriete effectketens, processing en diverse andere tracksettings kunt opslaan en met Playlist Comping combineer je de beste stukken uit meerdere takes.
Met de Start Collaboration-knop kun je je project eenvoudig delen via de cloud. En in diezelfde cloud kun je nu je iLok licenses opslaan.

Bekijk alle Pro Tools nieuwigheden op de site van AvidSibelius update 
De update van Sibelius legt de nadruk op multi-editing en verbeterde workflow, plus verbeteringen op het gebied van score dynamics en tekst-editing.

Bekijk alle Sibelius nieuwigheden op de site van Avid


Media Composer
Ook Media Composer is vernieuwd. Bekijk de trailer. 

 

Bekijk alle Media Composer nieuwigheden op de site van Avid

Distributie: Amptec BVBA, +32 112 81458
www.amptec.be   www.avid.com