Release van de Week: DeWolff & Dawn Brothers Present Double Cream

Release van de Week: DeWolff & Dawn Brothers Present Double Cream

Vandaag verschenen: 2 september 2022

De liefde tussen DeWolff en Dawn Brothers werd door beide bands nooit onder stoelen of banken geschoven, getuige alle support-shows en gastoptredens door de jaren heen. Maar opeens was daar het album .....meer »»

Win een Fire Horse prijzenpakket: vinyl, tickets en cassette

Vandaag komt album Out of the Ashes uit!

Bij het verschijnen van hun debuutalbum Out of the Ashes geeft de kersverse band Fire Horse en hun label Suburban maar liefst 5 erg goede prijzenpakketten weg: 2 tickets voor de release party op vrijd.....meer »»

Release van de week: Ciao Lucifer - Good News

Vandaag verschenen - 26 augustus 2022

Het derde album van dit duo van muzikanten Marnix Dorrestein en Willem Wits komt vandaag, vrijdag 26 augustus uit. De plaat kende een obsessief opnameproces maar het resultaat is vrolijk en energiek. .....meer »»

Vechten om chips

Stijgende prijzen voor elektronica

Als producer denk je zelden over economie, maar die heeft wel degelijk invloed op muziekproductie. De huidige economische situatie zorgt voor lange levertijden, merken die in de knel raken en hogere p.....meer »»

elasticStage

Verantwoord vinyl

Het proces om vinylplaten te maken is eigenlijk al zo'n 60 jaar oud. Er werd in de loop der tijd natuurlijk wel het een en ander verbeterd maar elasticStage gooit het nu over een compleet andere boeg.....meer »»

Oproep in verband met de Eerste Nederlandse Inventarisatie Muzikant en Geluidstechniek

Geluidstechnicus: boeman of boezemvriend? Muzikant: lastpost of inspirator?

Oproep: doe mee aan het onderzoek! We horen heel graag jouw live-ervaringen: Als muzikant: je ervaringen met geluidstechnici Als geluidstechnicus: je ervaringen met muzikanten.....meer »»

Release van de Week: Hudson Mohawke - Cry Sugar

Vandaag verschenen - 12 augustus 2022

Cry Sugar is een album dat je niet heel gauw zou verwachten als Musicmaker Release van de Week. De Schotse producer Hudson Mohawke legt echter zodanig veel creativiteit en inspiratie in de benadering .....meer »»

Bob Uit Zuid - video's en extra's bij het interview in Musicmaker sept-okt 2022

‘Als ik klaar ben met een verse, komt er een vette gitaarsolo’

We willen niet van een hype spreken, maar Bob Uit Zuid gaat ontegenzeggelijk lekker. Onder dat alias wist Bob Dijkshoorn (27) al een van de meest spraakmakende optredens van ESNS ’22 neer te zetten .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken